De Oostenrijkse gambiste Romina Lischka maakte kennis met de viola da gamba toen ze dertien was. Op dat moment studeerde ze gitaar in haar geboortestad Wenen. Aangetrokken tot de Oude Muziek nam ze gambalessen bij Jorge Daniel Valencia en volgde meestercursussen bij Wieland Kuijken en Jordi Savall. Ze zette haar studies verder bij Paolo Pandolfo aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel, Zwisterland. In 2006 behaalde ze er haar diploma met grote onderscheiding. In 2008 behaalde ze nog een Meestergraad met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze studeerde bij Philippe Pierlot. In 2000 won Romina de "Prima la Musica" wedstrijd in Oostenrijk. In 2004 werd Romina geselecteerd om deel te nemen aan de Académie Européenne d'Ambronay o.l.v. Christophe Rousset.

Als freelance soliste en continuospeelster treedt Romina op met het Ricercar Consort (Philippe Pierlot), Collegium Vocale (Philippe Herreweghe), Gli Angeli Genève, Il Gardelino, MCO, le Jardin Secret, Queen's Consort (Sophie Gent), Zefiro Torna, B'Rock, Capilla Flamenca, Vlaamse Opera, Roza Enflorese In de voorbije jaren was Romina te horen op de Dag van de Oude Muziek, AMUZ, BOZAR, Midis Minimes, Early Music Festival York, Festival van Vlaanderen, Netwerk Oude Muziek, Brighton Early Music Festival, Festival de la Roque d‘Antheron, Züricher Tonhalle, Konzerthaus Innsbruck, Festival de Labeaume, Teatro Maliban, Auroville(Indië), Concertgebouw Amsterdam, Lincoln Center NY, Festival d‘Aix en Provence, Folle Journée à Nantes et Tokio,...

Ze nam CD's op voor CORO, Ricercar, Christophorus, Flora en Fuga libera.

Naast haar concertactiviteiten als gambiste, studeerde Romina nog Noord- Indische zang (Dhrupad) aan de afdeling Wereldmuziek van het Conservatorium van Rotterdam (Bachelor 2010) en in India met Ustad Fariduddin Dagar en Uday Bhawalkar.

Voor het concertseizoen 2012-13 is Romina Lischka uitgekozen als "Rising Star" van BOZAR en Concertgebouw Amsterdam in de categorie Oude Muziek. Haar erste CD 'Pièces de viole de Sieur de Machy' ontving een Diapason 5.

In november 2011 leide ze haar eerste "Manufaktuur-Projekt" in de Bijloke te Gent. Afgelopen jaar heeft Romina ook haar eigen „Hathor Consort" opgericht, dat zich specialiseert in Renaissance en Barokke Ensemblemuziek. De erste CD van haar ensemble 'Lachrimae' van John Dowland ontving goede recensies van de pers (Klara's 10 nominatie, IRR outstanding, 4 diapasons).


Hathor Consort